Da li je tehnički pregled uslov za probne tablice?

Kada se dobiju probne tablice vlasnik je u obavezi da u nerednom periodu obavi tehnički pregled i dobije potvdu o ispravnosti vozila. Sam tehnički pregled nije uslov za dobijanje probnih tablica.

Cena probnih tablica?

Tačnu informaciju o ceni dobićete na našem šalteru. Nije moguće precizno odrediti jer utiče nekoliko faktora:

  • Administrativna taksa
  • Taksa za narodnu banku Srbije
  • Taksa za MUP
  • Polisa obaveznog osiguranja (na koju utiče snaga motora)

Potrebna dokumentacija

Dokumentacija koju je potrebno da imate za dobijanje probnih tablica:

  • Kupoprodajni ugovor od vlasnika vozila ili  račun od vozila
  • Carinska deklaracija za vozila iz inostranstva ili odjavljena saobraćajna dozvola (ukoliko je vozilo regostrovano kod nas)
  • Za fizička lica – vozačka dozvola, lična karta
  • Za pravna lica – vozačka dozvola vozača, rešenje iz APR-a

Pravilno postavljanje tablica

Postavljanje probnih se razlikuje od postavljanja klasičnih tablica. Samim tim što se postavljaju u uglove šofešajbni. Prednja probna tablica se postavlja u donji desni ugao, dok se zadnja postavlja u levi donji ugao. 

U slučaju nepavilnog postavljanja može doći do kažnjavanja koje može iznositi od 15 – 30.000 dinara, kao i zatvorska kazna u trajanju do 30 dana. Pored toga se dobija kazna od 2 boda.

Ako biste želeli da ovu proceduru obavite na lakši način tehnički pregled Mišić vam stoji na raspolaganju. Pozovite nas za dodatne informacije.

Da bi neregistrovano vozilo učestvovalo u saobraćaju, neophodno je da imate probne tablice. Probne tablice koje se izdaju i koriste do registracije vozila izdaje MUP, AMS Srbije, ovlašćeni tehnički pregled i auto kuće za prodaju polovnih i korišćenih vozila. 

Probne tablice se najčešće koriste u situaciji kada vozilo nije registrovano, kada se neregistrovano vozilo prevozi domesta izvršenja registracije, kada su stare tablice odjavljene, kada se prevozi do mesta skladištenja ili prodajnog salona.

Probne tablice se mogu izdati u trajanju od 1. do 15 dana.